Levensblog

Met Levensblog brengen we jongeren en ouderen met elkaar in contact om de leefbaarheid voor iedereen op het platteland te verbeteren. Jongeren gaan met ouderen in gesprek over het verleden van deze oudere, maar vooral ook over de toekomst voor beide in het dorp waar zij wonen. Naar aanleiding van deze gesprekken schrijft de jongeren een blog, maakt een vlog of zorgt op andere creatieve wijze voor een mooi levensboek. De jongere leert levenslessen door middel van kennis en ervaringen van de oudere en samen worden plannen gemaakt die ervoor zorgen dat er ook een toekomst voor deze jongere in het dorp ligt weggelegd.

Wat kan ik er mee?
– Iets doen voor je eigen leefomgeving zodat het leuk blijft voor jou om er te blijven wonen.
– Nieuwe contacten in je sociale omgeving waar je op vele vlakken wat aan kunt hebben.
– Een goede training en ervaring in bepaalde vaardigheden voor op je cv
– Vrijwilligers- en reiskostenvergoeding

Wat gaan we doen?
Een groepje jongeren krijgt een communicatie- en interviewtechnieken gericht op jong en oud en krimp en de gevolgen daarvan voor je dorp. Verder leren jongeren tijdens de training verschillende technieken en vaardigheden, zoals interviewvaardigheden, schrijftechnieken, blogtechnieken, journalistieke vaardigheden. Daarna worden jongeren en ouderen aan elkaar gekoppeld voor het maken van een Levensblog.
Een kerngroep van jongeren gaat aan andere jongeren op scholen door middel van een workshop hun ervaringen en levensblogs delen zodat nog meer jongeren met ouderen een levensblog gaan schrijven.

Wat kunnen scholen ermee?
Is het schrijven van een levensblog en alle vaardigheden die je daarmee leert iets voor jouw leerlingen? Wil jij contact tussen jong en oud stimuleren? Vraag dan een workshop van een van de jongeren uit het kernteam aan en laat jouw leerlingen inspireren en leren!

Wat kunnen ouderenverenigingen ermee?
Wil je dat ouderen in contact komen met onze jongeren? Wil je een levensblog voor ouderen op laten tekenen? Wil je gezamenlijk werken aan een leefbaarder dorp. Neem contact op!

Interesse? Mail dan naar info@plattelandsjongeren.nl

Lees de blogs op www.levensblog.nl

oranjefonds