Bestuur

Ons dagelijks bestuur heeft momenteel twee bestuursleden en twee kandidaat bestuursleden, die zich bezig houden met de organisatorische en de beleidsmatige kant. Signalen die zij via lokale verenigingen ontvangen zetten ze om naar acties voor de landelijke vereniging. Daarnaast organiseren ze het provinciaal overleg, vertegenwoordigen zij Plattelandsjongeren.nl op diverse (netwerk) bijeenkomsten en signaleren zij trends welke spelen op het platteland. De belangrijkste taak is dat ze ervoor zorgen dat er iets gedaan wordt met deze signalen, in de vorm van een project, bijvoorbeeld het ontwikkelen van trainingen, maar ook belangenbehartiging in de media en politiek.

Onze bestuurders: Rick de Breij en Annemiek Rijpkema. Zij stellen zich hieronder kort voor.

Het bestuur mailen: info@plattelandsjongeren.nl
De persvoorlichter bellen: 030-2769869

Rick (voorzitter):
Mijn naam is Rick de Breij. Vanaf 1 juli dit jaar ben ik de trotse nieuwe voorzitter van plattelandsjongeren.nl. Hoewel ik zelf niet direct op het platteland ben opgegroeid kwam en kom ik er nog steeds vaak en verkies ik het platteland nog altijd boven de stad.

Het besturen van een jongerenorganisatie is niet nieuw voor mij. Afgelopen jaar heb ik in het bestuur van de Nationale Jeugdraad (NJR) gezeten waar Plattelandsjongeren.nl ook bij is aangesloten. Daarnaast heb ik een korte opleiding mogen doen aan de Public Affairs Academy, waar ik heb geleerd om het belang van jongeren te vertegenwoordigen in politiek Den Haag. Ik hoop deze ervaringen mee te kunnen nemen om van onze vereniging ook weer een mooie en actieve organisatie te maken. Ik hoop de komende tijd met veel van jullie in contact te komen en te luisteren naar jullie ideeën over waar wij ons voor in zouden kunnen zetten.

Vragen aan mij? Mail gerust naar: rickdebreij98@gmail.com

Annemiek (penningmeester en secretaris):
Mijn naam is Annemiek Rijpkema en vanaf april 2018 ben ik secretaris en penningmeester voor Plattelandsjongeren. Ik ben 20 jaar en wonend in het kleine dorpje Kuinre (Overijssel). Ik heb een hechte vriendengroep, opgegroeid en meewerkend in ons agrarische bedrijf thuis en bezig met een agrarische studie; ik vind mezelf dan ook een ‘echte plattelandsjongere’. Mijn studie aan Aeres Hogeschool Wageningen (voormalig Stoas) hoop ik komend schooljaar af te sluiten. Naast mijn studie ben ik werkzaam als docent op een groen vmbo, werk ik als zzp’er bij het DTC te Oenkerk én ben ik bestuurder bij het jeugdhonk bij ons in het dorp. Al mijn verschillende ervaringen en werkzaamheden neem ik mee in mijn rol als bestuurder. Hierdoor hoop ik me optimaal in te kunnen zetten voor jullie, jongeren op het platteland. Tot ziens!