OVER ONS

Plattelandsjongeren.nl is een landelijke organisatie van, voor en door jongeren in de leeftijd van 16 tot 30 jaar. Het is dé vrijetijdsvereniging voor jongeren wonende op het platteland en/of dorpskernen. Plattelandsjongeren.nl streeft ernaar om de leefbaarheid op het platteland te bevorderen. Plattelandsjongeren.nl inspireert, motiveert en ondersteunt jongeren die actief willen bijdragen aan hun vrijetijdsinvulling en die van anderen in hun leefomgeving.
Doelen van Plattelandsjongeren.nl:
1. Het ondersteunen van besturen van 230 lokale afdelingen, door middel van trainingen, workshops, begeleiding en faciliteiten.
2. Belangenbehartiging van alle jongeren op het platteland.
3. Het ontwikkelen en realiseren van diverse projecten die relevant zijn voor jongeren op het platteland.

Ons dagelijks bestuur heeft 5-6 bestuursleden, die zich bezig houden met de organisatorische en de beleidsmatige kant. Zij signalen die uit lokale verenigingen komen en zetten deze om naar acties voor de landelijke vereniging. Daarnaast organiseren het provinciaal overleg, vertegenwoordigen zij Plattelandsjongeren.nl op diverse (netwerk) bijeenkomsten en signaleren zij trends welke spelen op het platteland. De belangrijkste taak is dat ze ervoor zorgen dat er iets gedaan wordt met deze signalen, in de vorm van een project, bijvoorbeeld het ontwikkelen van trainingen, maar ook belangenbehartiging in de media en politiek.

Het bestuur mailen: bestuur@plattelandsjongeren.nl