Beste keet van 2016 bekend

Keet ATF uit Drenthe beste keet van Nederland 2016!

Keet ATF uit Drenthe heeft de zevende editie van ‘De Beste Keet van Nederland’ gewonnen. De keet met een familiegeschiedenis nam het op tegen tientallen keten uit heel Nederland. Keet ATF scoorde hoog op vrijwel alle Keetkeurthema’s. Keet ATF krijgt naast de befaamde titel ‘De Beste Keet van Nederland 2016’ ook een optreden van de band Mooi Wark. Keet N. H. Boerkes uit Limburg en Keet de Kelder uit provincie Groningen, winnaar van vorig jaar, werden tweede en derde in een wedstrijd waarbij het niveau hoog was en de verschillen in de top 3 klein.

In juli ging de succesvolle wedstrijd ‘De Beste Keet van Nederland 2016’ van start. Tientallen keten deden mee via de website www.keetkeur.nl of door zich aan te melden bij Plattelandsjongeren.nl. Op uitnodiging van de keethouder kwam een jonge keetadviseur op bezoek om een workshop te geven die tegelijkertijd diende als keuring van de keet. Op de thema´s brandveiligheid, alcoholbeleid, huisregels, activiteiten, noodnummers en EHBO, betrokkenheid ouders en uitstraling van de keet konden punten verdiend worden.

Keet ATF
Keetadviseur Tim bezocht onder andere Keet ATF. Hij was erg enthousiast over de keet waar een actieve vriendengroep in de leeftijd van 20 t/m 30 jaar geregeld bij elkaar komt. “Zowel de binnen- als buitenkant van de keet ziet er supermooi uit. Buiten is een terras met een werkende fontein en binnen springt de groen-witte gehalveerde Volkswagen Transporter in het oog. Verder doet de zeer verzorgd uitziende keet Apres-ski-achtig aan. De jongeren lieten tijdens de workshop zien dat ze al aandacht besteden aan EHBO, brandveiligheid en huisregels. De huidige vriendengroep heeft de keet overgenomen van een oudere broer en ze dragen hun kennis weer over aan de zoon van diezelfde broer. Dit onder toeziend oog van hun eigen ouders.” Een verantwoorde toekomst van keet ATF lijkt verzekerd.

Jongerenketen
Tot nu toe halen voornamelijk negatieve verhalen over jongerenketen de media. Plattelandsjongeren.nl is er van overtuigd dat jongeren prima in staat zijn om alles rondom hun keet op een verantwoorde manier zelf te regelen en onderschrijft de sociale waarde van keten voor jongeren op het platteland. Om keetjongeren te faciliteren om hun keet veilig en actief te beheren organiseert Plattelandsjongeren.nl elk jaar de wedstrijd ‘De Beste Keet van Nederland’.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Tim Dijkhuis, keetadviseur en bestuurslid van Plattelandsjongeren.nl (06-25216198). Kijk ook eens op www.keetkeur.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *