Crowdfunding voor je vereniging

Structurele subsidies verdwijnen meer en meer. Verenigingen moeten hun eigen boontjes zien te doppen. Samen met andere veranderende wetgeving wordt het steeds moeilijker financieel gezond te kunnen blijven draaien. Tijd om te kijken naar nieuwe manieren!

Crowdfunding is een nieuwe ontwikkeling die hierin uitkomst kan bieden. Plattelandsjongeren.nl wil de kansen die crowdfunding voor het voortbestaan van een vereniging biedt met beide handen aangrijpen en door middel van pilots de mogelijkheden verkennen. Hierbij wordt ingezet op het netwerk van de vereniging en de jongeren. Er wordt samenwerking gezocht met gemeente, lokale organisaties, jongerenwerk, lokale bedrijfsleven, ouders en buurtbewoners. We gaan op zoek gaan naar ieders ‘talenten’ en maken de omslag naar ‘the crowd’. We zoeken met elkaar naar kansen en mogelijkheden van samenwerken en wederzijdse (lokale) versterking. Denk hierbij aan het uitruilen van kennis, mankracht, diensten en middelen. Er vindt lokale versterking plaats door aan elkaar een bijdrage te leveren.

Dankzij een van onze nieuwe projecten kun je nu kennismaken met deze methode die volgens ons goed past  bij het ondernemende karakter van plattelandsjongeren.

Crowdfunding iets voor jouw vereniging? Interesse?
Mail naar info@plattelandsjongeren.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *