Dag voor een Ander

Wil jij samen  met andere jongeren een activiteit voor een andere doelgroep organiseren? Met je vriendengroep, jongeren die je nog n iet kent of met je afdeling? Dan is het project “Een dag voor een Ander”  wat voor jou!

Dag voor een Ander  is een project waarbij een groepje jongeren zelf een doelgroep kiezen waar zij een activiteit voor willen gaan organiseren. Voorbeelden van doelgroepen zijn: kinderen, volwassen, ouderen, mensen met een beperking etc.
De jongeren nodigen deze doelgroep uit om deel te nemen aan de voorbereiding en uitvoering. De voorbereidingen worden gedaan met een kleine groep (5-15 deelnemers) en gaandeweg zullen er steeds meer mensen worden betrokken, met name voor de uitvoering.

Jongeren krijgen verantwoordelijkheid en vrijheid met betrekking tot het organiseren en de uitvoering. Plattelandsjongeren.nl biedt ondersteuning bij de organisatie en de uitvoering en de PR en kan je helpen met het zoeken van financiering.

Een voorbeeld:
Een groepje jongeren die besluit om iets voor het lokale bejaardentehuis te doen. Ze gaan naar het bejaardentehuis toe en maken contact met de bewoners en praten met hen over wat hen bezighoudt en wat hun dromen zijn.
Deze informatie nemen de jongeren mee en er wordt een idee gekozen wat binnen 1 dag gerealiseerd kan worden. (bijvoorbeeld jongeren gaan klussen in de tuinen van ouderen, bankjes timmeren of een jeu-de-boules-baan maken etc.)

Waarom meedoen?

  • Een nieuwe activiteit voor jezelf, je vriendengroep of je afdeling!
  • Je doet een nieuwe ervaring op; je komt uit je comfortzone en doet iets wat je misschien zelf niet zo snel zou doen!
  • Je leert nieuwe mensen kennen!
  • Je doet iets voor een ander en dat geeft (zowel jezelf als de ander) een goed gevoel!
  • Je kunt zowel bestaande talenten en kwaliteiten gebruiken als  nieuwe talenten en vaardigheden ontwikkelen (handig voor op je CV!)
  • Positief resultaat van je werk geeft een kick!

Heb je interesse of wil je meer info? Mail: marijtje@plattelandsjongeren.nl